Teracom Mobil logo.

Övervakning och managering

Övervakning och managering

När din uppkoppling alltid måste fungera

Våra lösningar installeras ofta på otillgängliga platser och är tänkta att fungera och användas under en lång tid utan behov av service.

Ett teknikerbesök för att felsöka en problematisk uppkoppling, ändra en konfiguration eller uppdatera programvara kan ofta kosta mycket mer för en verksamhet än själva abonnemangskostnaden.

För att minimera underhållskostnader har vi därför tagit fram en tjänst där vi kan managera din uppkoppling genom våra kraftfulla verktyg. Våra tekniska specialister hjälper dig att felsöka och konfigurera dina uppkopplingar. Vi ser även till att din router alltid har uppdaterad programvara.

Remote manager - managerad uppkoppling

Lägg till Övervakning och managering

Hur viktiga är dina anslutningar för dig? Bli kontaktad.

Fördelar med övervakning och managering

 • SPARA TID
  Minimera tid och kostnader för att felsöka anslutningar som krånglar.
 • BEHÖVS INGEN TEKNIKER
  Våra tekniker är specialister på våra routrar, så att du slipper vara det.
 • ÖVERVAKNING
  Vi övervakar dina routrar och kan se uppkopplingsstatus, signalvärden och andra statusindikatorer.
 • ALLTID UPPDATERAT
  Vi kan uppdatera programvara löpande så att du alltid har en stabil router utan säkerhetsproblem.
 • LÄGRE KOSTNADER
  Undvik kostsamma fältbesök.
 • FULL KONTROLL
  Få kontroll över din datakommunikation!
 • FJÄRRKONFIGURATION
  Genom fjärrkonfiguration kan vi ändra inställningar i din router på distans, utan att du behöver skicka en tekniker till platsen.

Hur det fungerar

När du köper en managerad uppkoppling som en del av ett tjänstepaket ansluter vi din datauppkoppling till vår tekniska plattform för övervakning och fjärrkonfiguration.

Vi har verifierat routrar, antenner och tillbehör som vi litar på och som vi kan integrera i våra verktyg, så att vi alltid kan övervaka dem och säkerställa att de fungerar optimalt.

Din router skickar regelbundet information till vår plattform så att vi får information om signalkvalitet, tillgänglighet, och nätverksprestanda.

Vi kan identifiera om din uppkoppling är instabil, om du behöver installera en antenn eller om det finns behov av konfigurationsändringar eller programvaruuppdateringar. Har du en router med inbyggd gps vet vi dessutom alltid var din enhet befinner sig.

Vår tekniska support övervakar regelbundet era datauppkopplingar och genomför efter överenskommelse med dig även proaktiva åtgärder såsom uppdatering av programvara i routern. Vi är specialister på de olika routrar vi har certifierat och är erfarna i felsökning och vilka åtgärder som är effektiva om du skulle ha problem med din uppkoppling.

Med en managerad uppkoppling sparar du dessutom tid och resurser då vi kan ta ett större ansvar för er uppkoppling och se till att den helt enkelt fungerar, så att ni kan fokusera på er kärnverksamhet.