Teracom Mobil logo.

Nyheter

Managerad Uppkoppling – en helhetslösning

Publicerad: 13 februari 2017

Författare: Melanie Cnattingius

Ökar antalet uppkopplingar i verksamheten? Då har du säkert också märkt av ett ökat behov av drift och underhåll. Vi på Net1 har lyssnat på våra kunder och tagit fram tjänsten Managerad Uppkoppling. Vi ser till dina uppkopplingar alltid fungerar och är uppdaterade med den senaste mjukvaran. Tjänsten fungerar som en kostnadseffektiv helhetslösning som gör att din IT-avdelning kan fokusera på annat.

Allt fler företag och organisationer kopplar upp maskiner, larm och processer mot Internet. Det kan vara allt från insamling av data och fjärrstyrning av sensorer inom energibranschen, till styr- och övervakningssystem och elektromagnetisk bekämpning av skadedjur inom vatten och avlopp.

Uppkopplingsproblem blir kostsamt i längden

Möjligheterna att samla in data för både prognos och analyser samt att snabbare kunna agera på avvikelser driver på trenden med M2M och IoT. Verksamheterna blir parallellt allt mer beroende av en driftsäker uppkoppling. Hinder och avbrott i uppkopplingen kan leda till stora intäktsbortfall för företaget, till exempel vid uppehåll i produktionen, mätdata som går förlorad eller om tekniker behöver anlitas ut för att åtgärda problemet.

Många uppkopplingspunkter och system bidrar även till en komplex infrastruktur när flera olika teknologier som kopplas ihop: moderna fibernät med föråldrade kopparnät, radiolänkar och satellituppkopplingar. Det gör det komplicerat att avgöra om det är hårdvara, mjukvara eller själva uppkopplingen som är orsaken till driftstoppet, vilket i sin tur kan leda till längre avbrottstider än nödvändigt med högre kostnadsbortfall som följd.

Spara tid och personal, låt oss hjälpa dig

Det kostar mycket tid och engagemang från den interna IT-avdelningen att sköta driften av Internet, hålla programvaran uppdaterad och samtidigt konfigurera utrustning från flera olika leverantörer. Därför har vi utvecklat tjänsten Managerad Uppkoppling som på ett effektivt sätt tar över driften av hela organisationens uppkopplingar och ser till att den alltid fungerar. Det ger IT-avdelningen större möjligheter att allokera resurser och engagemang till mer affärsutvecklande och i förlängningen intäktsbringande projekt.

Alltid uppdaterad utrustning

Med Net1s tjänst Managerad Uppkoppling är utrustningen förkonfigurerad för att anslutas till din IT-miljö, det enda du behöver göra är att koppla in sladden. Därefter tar Net1 över jobbet med att förebygga nätverksproblem genom att övervaka, hantera och fjärrkonfigurera uppkopplingen så att den alltid fungerar.

I tjänsten ingår även att din programvara alltid är uppgraderad och att all din utrustning är enhetligt konfigurerad. Om verksamheten står inför förändringar är tjänsten skalbar och flexibel och kan alltid anpassas efter företagets befintliga behov. Det gör Managerad uppkoppling till en långsiktig kommunikationslösning som matchar företagens digitala utveckling.

Vill du veta mer om tjänsten? 

Relaterade nyheter

Du kanske även är intresserad av