Teracom Mobil logo.

Nyheter

Stabil uppkoppling avgörande för mjölkproduktion

Publicerad: 21 april 2016

Författare: Erik Wallin

Efter att ADSL-tråden klipptes stod Västanås Gård utan internet. Då installerade de en parabol som både fungerade dåligt och var dyr i drift. Men så fick man upp ögonen för Net1.

Strax söder om Kristinehamn ligger Västanås Gård. De bedriver ekologisk mjölk- och köttproduktion och är även verksamma inom jord- och skogsbrukssektorn. En stor del av deras arbetsdagar innebär fysiskt arbete ute på gården, men en viktig del sker även framför datorn.

– Att ha en stabil internetuppkoppling är väldigt viktigt för oss då vi behöver bokföra, skapa säkerhetskopior och koppla upp våra mjölkrobotar. Är det någon maskin som krånglar ringer vi upp maskinleverantörernas support så kan de oftast se vad felet är. Det spar oss mycket tid att inte behöva leta efter felen själva, säger Jonas Hedberg, lantbrukare och delägare i gården.

 

Obegränsad data ger fokus på djuromsorg

Tidigare kopplade Västanås Gård upp sig via ADSL, men efter att koppartråden klipptes i området stod de helt utan internet. Som en nödlösning skaffade de en parabollösning som både var dyr och inte svajig i uppkopplingen. Men så fick Jonas syn på en annons för Net1 på Youtube.

– Det var som ett skänk från ovan. Inte bara hade Net1 täckning i vårt område, abonnemang kom dessutom med obegränsad data. Nätet fungerar mycket bättre än parabollösningen och när det är någonting som krånglar ringer vi enkelt upp maskinleverantörerna så de kan göra en felsökning. Det spar oss mycket tid som vi istället kan lägga på att göra våra produkter bättre och ytterligare förbättra vår djuromsorg, säger Jonas Hedberg.

Läs mer om Västanås Gård på www.kravodlat.se

Relaterade nyheter

Du kanske även är intresserad av