Teracom Mobil logo.

Nyheter

Nacka Energi väljer Teracom Mobils säkerhetslösning

Publicerad: 13 februari 2018

Författare: Christina Bylin

Nacka Energi är elnätsbolaget i Nacka med infrastruktur för att de ska kunna leverera el till sina kunder. Deras infrastruktur består idag av ett antal stora elstationer och ett antal mindre, men tillväxtplanerna för nya stationer växer ikapp med Nacka kommuns expandering.

Som en följd av de stora byggarbeten som pågår i Nacka Kommun ökar riskerna för störningar och avbrott i datakommunikationen med elstationerna. För att undvika dessa avbrott använder sig Nacka Energi av dubbla internetanslutningar, varav den ena är Teracom Mobils M2M-uppkoppling. Ibland fungerar lösningen som primär uppkoppling, ibland som redundant beroende på vilken som har bäst förbindelse för ögonblicket. Med Teracom Mobils övervakningstjänster får nu Nacka Energi även omedelbart besked om någonting är fel och kan därmed åtgärda problemen snabbare och minimera avbrottstiden.

– Med den stabila miljö på 450 MHz-bandet, som även är försäkrat med dieselaggregat via Teracoms infrastruktur, kan vi fortsätta bedriva vår elmätning och bevakning, oavsett om exempelvis ett längre strömavbrott inträffar. Teracom Mobil är den enda operatören vi har hittat som löser det problemet, menar Ola Heed, IT-ansvarig på Nacka Energi.

– Vi är otroligt glada att vårt nät och våra specifika M2M-lösningar utgör en viktig byggsten för Nacka Energis infrastruktur. Teracom Mobil erbjuder ovanligt stor tillgänglighet i fråga om både säkerhet och kapacitet.
Vi använder oss av unik teknik, den bästa täckningen och den mest omfattande reservkraftslösningen och därför passar våra lösningar energibranschens infrastruktur perfekt, säger Peter Borgfors, CTO på Teracom Mobil.

Samarbetet med Nacka Energi är ett resultat av Teracom Mobil:s satsning inom Maskin-till-Maskin (M2M) och omfattar både paketerade abonnemang, hårdvara och mer specifika M2M-tjänster. 450 MHz-bandets unika täcknings- och inomhustäckningsegenskaper gör Teracom Mobil till en ledande M2M-utmanare och en stark partner.

Relaterade nyheter

Du kanske även är intresserad av