Teracom Mobil logo.

Nyheter

Mälarenergi väljer Teracom Mobil

Publicerad: 6 mars 2018

Mälarenergi levererar el till omkring 150 000 invånare i Mälardalen. Vid två av deras kraftstationer som kopplades upp via satellit uppstod kommunikationsproblem och uppkopplingen till stationerna uteblev. Med managerat mobilt VPN från Teracom Mobil löstes inte bara uppkopplingsproblemen – det blev även billigare, lättare att installera, snabbare och säkert.

Problemet med uppkopplingen bestod i att det inte var fri sikt mellan parabol och satellit och uppkopplingen uteblev därför helt och hållet. Patrik Nääv Holmstedt arbetar med drift och underhåll inom Mälarenergi och ansvarar för kommunikationssystemet:

När Teracom Mobil presenterade sina lösningar insåg vi snabbt att det rörde sig om väldigt enkla installationer. Här fanns inte problematiken med fri sikt eller millimeterjusteringar av antennerna. Redan där blev jag väldigt intresserad och tänkte direkt att det här kan vi spara både tid och pengar på.

Även ifråga om hårdvaran var priserna fördelaktiga i jämförelse med den befintliga lösningen. Ulf Andersson är chefsansvarig för vattenkraft inom Mälarenergi:

Det rör sig om ungefär tio procent av det vi betalar för hårdvaran vid satellituppkoppling.

I nuläget utgör Teracom Mobil uppkopplingar omkring 20 procent av den totala nätleveransen för Mälarenergis kraftstationer. Planen är att fortsätta koppla upp flera stationer med Teracom Mobil

För oss är detta ett viktigt samarbete inom kommunikationssäkerhet – ett område vi har starkt fokus på idag. Vi är stolta över att bli valda som leverantör av våra specifika säkerhetslösningar för Mälarenergis infrastruktur
Peter Borgfors, CTO på Teracom Mobil

Relaterade nyheter

Du kanske även är intresserad av