Teracom Mobil logo.

Nyheter

Egen uppkoppling gav Ticketmaster mer försäljning

Publicerad: 12 september 2016

Författare: Peter Borgfors

Vad innebär en osäker internetuppkoppling för dina affärer? En alldeles för stor risk, insåg Ticketmaster och bestämde sig för att ta kontroll över sin egen uppkoppling. På köpet utökade de sina försäljningsmöjligheter.

Oavsett om ditt mobila företag bedrivs från ett mässgolv, festivaltält eller foodtruck, från norr till söder, är kravet på säker internetuppkoppling en viktig kugge för att hålla verksamheten flytande och kostnadseffektiv. Praktiska systemlösningar och smarta applikationer har underlättat arbetet och ökat lönsamheten för många ambulerande företag, men den digitala anpassningen ställer stora krav på säker internetuppkoppling i gengäld. Vad händer om betalningssystem, arrangemang eller organisation sätts ur spel som en följd av begränsad uppkoppling, och har vi råd med ett sådant bortfall? Den frågan ställde sig Ticketmaster, Sveriges ledande biljettaktör.

Egen uppkoppling ökade biljettförsäljningen

Ticketmaster tillhandahåller Sveriges största marknadsplats för evenemang inom sport, kultur, musik och nöje. De ansvarar både för försäljning av biljetter, men även för biljettregistreringen på plats för att garantera att endast betalade besökare får tillträde till eventen som äger rum över hela Sverige.

För att på plats kunna kontrollera biljetterna var de tidigare tvungna att stoppa biljettförsäljningen några timmar innan eventens start för att kunna ladda ner alla biljettkoder på en server som de sedan tog med ut till eventet. Med Net1s trådlösa bredbandsuppkoppling är de inte längre beroende av evenemangets befintliga nätverk, och kan garanterat fortsätta sälja biljetter ända till eventstart.

– Den utökade biljettförsäljningen har genererat i ökade intäkter för våra kunder, arrangörerna, och följaktligen även oss. Vi är med andra ord mycket nöjda med det prisvärda abonnemang Net1 förser oss med, berättar Daniel Kifarkis, IT-tekniker på Ticketmaster.

Stabil uppkoppling i hela Sverige

Net1s bredbandsnät har Sveriges största täckning med 95 % av Sveriges yta och 99,8 av befolkningen, där nätet undantagslöst används till datauppkoppling, vilket ger det en stabilitet som ingen annan mobilleverantör kan erbjuda. För Ticketmaster spelar den omfattande täckningen en betydande roll då de behöver kunna vara uppkopplade oavsett var i Sverige evenemanget äger rum.

– Det har hänt flera gånger att den primära förbindelsen kopplas ner mitt under ett event och då har vår dubbla uppkoppling räddat situationen. Eftersom det är ett väldigt tillförlitligt bredband behöver vi aldrig andra lösningar, vilket är väldigt kostnadseffektivt för oss, konstaterar Daniel Kifarkis.

Att ta kontrollen över sin egen uppkoppling är ett enkelt, men ett effektivt steg mot en mer lönsam mobil verksamhet. Förutom säkerhet skapar Net1s bredband även möjligheter till ökad försäljning, något Ticketmaster kan skriva under på.

Läs mer om Ticketmaster på www.ticketmaster.se

Fakta

Företag: Ticketmaster
Gör: Tillhandahåller Sveriges och Nordens största marknadsplats för evenemang inom sport, kultur, musik och nöje. Säljer mer än 11 miljoner biljetter per år.

Relaterade nyheter

Du kanske även är intresserad av