Teracom Mobil logo.

Nyheter

Teracom förvärvar Net1

Publicerad: 25 februari 2019

Författare: Rikard Florin

Teracom har idag tecknat avtal om att förvärva den svenska delen av telekomoperatören Net1. Affären är ett led i Teracoms strategi att med statlig kontroll och rådighet, långsiktigt säkerställa leveransen till myndigheter och bolag som behöver tjänster för samhällsviktig verksamhet.

Net1 bedriver idag telekommunikation via mobilt bredband och opererar i 450 MHz-bandet. Bland kunderna återfinns privat- och företagskunder, samt statliga myndigheter och bolag med högt ställda krav på robusthet och tillgänglighet inom telekom. Med förvärvet kan Teracom fortsätta erbjuda tjänster med hög leveranssäkerhet under statlig kontroll.

– Vi har identifierat en möjlighet att förvärva Net1:s verksamhet i Sverige vilket innebär att vi säkerställer en fortsatt bra service och leverans till Net1:s kunder med den statliga kontroll som följer av vårt ägande. Redan idag är Net1:s nät till stor del baserat på Teracoms infrastruktur, säger Åsa Sundberg, VD för Teracom.

Teracom kommer att säkerställa god täckning och hög kapacitet till samtliga Net1:s kunder, såväl privatpersoner som företag och myndigheter. Därmed kommer Teracom ta ansvar för den viktiga roll som Net1 spelat för områden med dålig täckning i glesbygd och till sjöss. Teracom kommer inte att bedriva affärsverksamhet direkt mot privatkunder. Istället är ambitionen att teckna samarbetsavtal med telekomoperatörer.

– Denna affär kommer att gynna alla svenska företag och myndigheter som idag förlitar sig på oss att säkra deras behov av säker datauppkoppling, som aldrig tidigare har varit större. Vi ser fram emot att växa inom segmentet för kritiska affärsapplikationer som kräver en säker, robust datauppkoppling med hög tillgänglighet, säger Rikard Florin, commercial director för Net1.

 

Ladda ner som PDF.

 

Söker du presskontakt? Klicka här.

Relaterade nyheter

Du kanske även är intresserad av