Teracom Mobil logo.

M2M – Dual

M2M Dual

M2M – Redundans med 2 nätverk genom en router

Med M2M Dual får företag tillgång till två av Sveriges bästa rikstäckande nätverk. Lösningen är för företag och tjänster där en stabil och säker förbindelse är kritisk. Alla typer av företag har nytta av denna lösning.

För de flesta svenskar är det är sedan gammalt ett vanligt problem att få täckning med mobilen. För företag och verksamheter kan konsekvenserna vara katastrofala. Därför har vi lanserat en lösning som är lite av en innovation. Nämligen en router som ger tillgång till två av Sveriges mest stabila rikstäckande nätverk.

En router – 2 simkort

Som många vet är en router med två SIM-kort inte en världsnyhet. Men det här är första gången som routern har två nätverk installerade som är inställda för att komplettera varandra. Det ger en mycket robust och pålitlig anslutning. Samtidigt uppnås en sömlös övergång mellan de två nätverken. Således är lösningen fullständigt redundant.

Tidigare har företag som behöver redundans varit tvungna att teckna både fast och mobilt nätverk. M2M Dual säkerställer att en anslutning tar över om den andra tappar täckning. Lösningen halverar kostnaden för både abonnemangsavtal och utrustning.

M2M Dual säkerställer redundans i anslutningar på olika mobilnät via en router. Lösningen levereras med en enkel installation, ett abonnemang och ett avtal till ett konkurrenskraftigt pris.

Idealiskt vid kritisk M2M

M2M Dual är perfekt för företag och organisationer som använder verksamhetskritisk M2M-kommunikation. Detta gäller till exempel för energiföretag och industriell verksamhet, polis, militär och detaljhandel.

Vårt nätverk är väl lämpat för att komplettera andra telekomleverantörer. Vi har ett av de mest tillförlitliga långdistansnäten, eftersom vi använder frekvenserna från det svenska mobilnätets ursprungliga nätverk. Nätverket använder 450 MHz frekvenser och har exceptionellt lång räckvidd och stabilitet. Varje mast når upp till 100 km och kan leverera datahastigheter på upp till 30 Mbps.

M2M Dual levererar en redundant anslutning med enkel integration i företagets IT-system.

Ring 0774 – 42 42 44 eller maila foretag@net1.se för mer information eller för att beställa M2M Dual, alternativt kan du beställa med knapparna längre ner.