Teracom Mobil logo.

Förkonfiguration

Förkonfiguration

Spara tid och personal

Om du köper ett abonnemang från en leverantör, en antenn från en annan och en router av en tredje blir det lätt en del arbete för dig att sätta samman en lösning innan den kan skickas ut till den plats där den ska användas.

Vi tror att du har viktigare saker för dig och kan därför hjälpa till med förkonfiguration, så att du kan komma igång snabbt och enkelt.

Du får en verifierad, färdigkonfigurerad uppkoppling som skickas direkt till installatör.

Vill du få dina routrar förkonfigurerade?

Bli kontaktad

Fördelar med förkonfiguration

 • SPARA TID
  Du sparar tid och personal på att låta oss konfigurera lösningen enligt dina önskemål.
 • UPPDATERAT
  Du är säker på att du alltid har senaste programvaran i routrar och moduler, och att alla dina routrar är konfigurerade på ett enhetligt och säkert sätt.
 • INSTÄLLNINGAR
  Du får abonnemangsspecifika inställningar såsom VPN-konfiguration, IP-adressering, användarnamn, lösenord och andra säkerhetsinställningar.
 • SÄKERSTÄLLD ANSLUTNING
  Efter konfiguration verifierar vi anslutning och funktion så att du är säker på att allt kommer att fungera när du installerar routern. Detta sparar mycket tid vid installation.
 • INSTALLATIONSFÄRDIGA LÖSNINGAR
  Router och simkort packas tillsammans och skickas direkt till installatör utan att behöva passera en central it-avdelning först.
 • FULL KONTROLL
  Efter konfigurationen får du även en ifylld rapport som visar vilken konfiguration som gjorts, vilken utrustning som skickats (inkl. serienummer eller simkortsnummer) och vart den har skickats så att du alltid har full kontroll.

Hur det fungerar

Första gången du beställer en förkonfiguration får du fylla i ett konfigurationsunderlag där vi kommer överens om vilken typ av konfiguration ni önskar. Det handlar ofta om att bestämma huruvida fjärradministration ska tillåtas, att ändra säkerhetsinställningar såsom användarnamn och lösenord, att sätta brandväggsregler eller avaktivera viss funktionalitet i routern. När vi kommit överens använder vi underlaget som bas varje gång ni beställer en förkonfiguration.

Ofta behöver vi vid varje beställning även viss information om hur just detta abonnemang ska konfigureras. Ibland är det unika användarnamn och lösenord som ska användas för VPN-anslutningar eller liknande ändringar. Vi kommer även överens om vart den färdiga utrustningen ska skickas. För enskilda abonnemang har vi en enkel blankett för detta; för större utrullningsprojekt kommer vi överens om en leveransplan så att våra leveranser passar era behov.

När konfigurationen är genomförd säkerställer vi att hårdvaran fungerar som den ska och verifierar konfigurationen. Vi dokumenterar detta i en verifikations- och leveransrapport så att du alltid vet vad vi gjort och vilken utrustning som skickats vart.

Vi packar router, simkort och andra eventuella tillbehör i samma paket och skickar dem direkt till den plats där de ska installeras. Om du vill lägger vi gärna med en installationsguide eller skickar med annan information ni vill ha i paketet.