Teracom Mobil logo.

Dina fördelar med Teracom Mobil

Framtidssäkra lösningar

Din uppkoppling störs inte av annan datatrafik

Idag kopplar vi upp allt fler enheter mot nätet. När många kopplar upp sig mot ett och samma nät blir belastningen stor och trafiken kan utsättas för störningar och problem. Hos oss slipper kunderna samsas om plats med andra operatörers kunder. Hela vårt nät används nämligen enbart till bredband – vi har inga smarttelefoner som proppar igen trafiken. Det gör att vi kan erbjuda stabila datauppkopplingar med hög tillgänglighet och kommunikation som fungerar för alla fasta tjänster som bredband och M2M.

Din drift störs inte vid elavbrott och störningar

Tack vare att vi använder Teracom Samhällsnäts rikstäckande infrastruktur har vi ett driftssäkert nät av högsta klass. Teracom Samhällsnäts höghöjdsmaster är unika, och de ansvarar bland annat för SVT:s, Sveriges Radios och svenska försvarsmaktens driftssäkerhet. Vid störningar används en dieselaggregat-backup som ser till att systemet får ström, även vid elavbrott. 450 MHz-bandets unika vågutbredningsegenskaper gör att vi vid ett totalt elkraftsbortfall fortfarande kan säkerställa hög täckningsgrad genom våra högmaster.

Den pålitliga uppkopplingen har gett oss många kunder inom blåljus, militär och räddningstjänst där säker kommunikation är av högsta vikt. Men bland våra kunder återfinns även företag, stora som små, i många olika branscher. Vårt nät används till allt från att kommunicera med digitala skyltsystem, styra mjölkproduktion, stödja betallösningar för event och evenemang och mäta tillgången på vind. Gemensamt för alla är att de värnar om sin affärskritiska uppkoppling och vill ge den bästa möjliga förutsättningar.

Säkra din uppkoppling med redundans

Med allt mer affärskritiska data i omlopp ökar också kraven på uppkoppling. Genom att komplettera din primära uppkoppling med en redundant lösning ger du din affärskritiska uppkoppling en viktig livlina. Teracom Mobil:s bredband är ett bra alternativ, både som primär och sekundär lösning. Med ett simkort från Teracom Mobil och en internetuppkoppling från en annan operatör, till exempel fiber, ADSL eller mobilt bredband, får du som kund dubbel säkerhet. När det ena nätet slutar fungera kopplar routern automatiskt upp sig till det sekundära nätet, och uppkopplingen hålls vid liv.

Framtidssäkra lösningar – vem du än är

Vi på Teracom Mobil är stolta över vårt breda kundomfång med allt från teknikföretag och lantbruk till stora energibolag och räddningstjänst. Oavsett om det handlar om kommunikation mellan människor eller maskiner ser vi till att hitta lösningar för alla, och genom åren har vi samlat på oss mängder med erfarenhet. Det är också den erfarenheten som lägger grunden för vår utveckling och att vi kan fortsätta leverera drifts- och kvalitetssäker uppkoppling även i framtiden.

Täckning var du än är – i hela Sverige

Vi är den leverantör som har störst yttäckning i Sverige. Vi erbjuder så pass god täckning att vi har mottagit en utmärkelse för bästa 4G-nät för M2M i Sverige av Induo – en ledarpinne vi är mycket stolta över att äga. Testet utfördes under våren 2016 och innefattade hastighetstest (både inomhus och utomhus), täckning, tillgänglighet, totalerbjudande och pris.

Det här är dina fördelar med att ha Teracom Mobil som leverantör av säkra uppkopplingar.